Verder lezen

Zelf aan de slag met je eigen (S)hevolution? Hier vind je een aantal nuttige links, artikelen en boeken die je verder kunnen helpen.

De eeuw van de vrouw?
In 2011 werd de Algemene Vergadering van de VN voor het eerst in de geschiedenis geopend door een vrouw. Volgens president Dilma Rousseff wordt dit de eeuw van de vrouw. Is het tijd voor een (S)hevolution? Of is die stiekem allang begonnen?

Josephine Green, die ik interviewde voor mijn boek (S)hevolution, voorspelt een verandering van piramide naar pannenkoek. Lees hier meer over haar inspirerende ideeen.
Hanna Roisin deed in 2010 nogal wat stof opwaaien met haar artikel The End of Men in The Atlantic. Lees hier waarom!

Het vlindereffect van vrouwen
Bedrijven met vrouwen aan de top doen het beter. Vrouwen nemen 85% van alle aankoopbesluiten en steeds meer vrouwen verdienen hun eigen brood. Sheconomics is big business. Maar waarom is investeren in vrouwen een slimme zet?

Mabel Numerdor, een van de geinterviewden in (S)hevolution, schreef een boek over de factor vrouw en marketing: Miss Marketing, over vrouwen en de Evanomie. Lees hier meer over Mabel en Miss Marketing.

Ook inspirend: http://www.she-conomy.com/ , ‘a Guy’s Guide to Marketing to Women.

Vrouwen en geld
Maar liefst drie miljoen vrouwen in Nederland kunnen niet in hun eigen levensonderhoud voorzien en zijn afhankelijk van hun partner. Ik zeg: een slimme meid is op haar toekomst voorbereid!

Op www.sheconomics.com vind je waardevolle adviezen om je financien op orde te krijgen. Voor vrouwen, door vrouwen.

Droom je van een eigen bedrijf? Ik heb veel gehad aan het boek De 4-urige werkweek van Timothy Ferris. Op http://www.fourhourworkweek.com/ vind je handige tools.

Vrouwen en ambitie
Thatcher, Merkel en Clinton klommen naar de top gehuld in parels en grijze mantelpakken. Wat is vrouwelijk leiderschap, en kan dat ook op naaldhakken?

Een van de beste boeken voor vrouwen op weg naar de top is The Female Leadership Paradox van Mirella Visser, vol praktische tips en tricks voor vrouwen (en mannen!) die het verschil willen maken. Nog een aanrader van Mirella Visser: De zijderoute naar de top.

Nog een must-read voor carrieretijgers: Vrouwen en ambitie van Anna Fels, over nieuwe keuzes en hardnekkige taboes.

Sharyl Sandberg, CFO van Facebook, schreef Lean In, gebaseerd op haar eigen ervaringen op weg naar de top, boordevol persoonlijke annekdotes. Op http://leanin.org lees je meer.

Geweld achter de voordeur
Geweld achter de voordeur is één van de grootste obstakels voor gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen, ook in Nederland. Het kost ons jaarlijks mensenlevens en een heleboel geld, en is daarmee niet alleen een persoonlijk, maar ook een maatschappelijk probleem. Hoor je je buren geregeld ruziemaken? Of zijn er andere signalen die mogelijk kunnen duiden op geweld achter de voordeur? Steek je kop niet in het zand, maar doe er iets mee. Ben je zelf slachtoffer van partnergeweld? Zoek hulp en laat je helpen. Je staat er niet alleen voor.

Zelf slachtoffer of iemand in je omgeving die dringend hulp nodig heeft? Bel 0900 126 26 26, 24 uur per dag bereikbaar.

Zie voor een lijst van Steunpunten Huiselijk Geweld door heel Nederland: http://www.huiselijkgeweld.nl/organisaties/voor-wie-hulp-biedt/hulpverlening/steunpunten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: