(S)hevolution

Hul Shevolution

(scroll down for English)

Volgens change agent Kirsten van den Hul is het tijd voor revolutie. Of liever gezegd, voor een (s)hevolution, waarbij mannen en vrouwen samen de wereld veranderen en de emancipatie van de vrouw voortzetten.
Niet omdat dat moet van de politiek, of van de feministen, of van hun partner. Maar omdat de economie, onze relaties en de hele maatschappij er aantoonbaar beter van worden als zaken tussen mannen en vrouwen beter zijn verdeeld dan nu.

Van gelijke beloning tot geweld achter de voordeur, Van den Hul zet de meest gehoorde misverstanden en misstanden op een rij, en laat zien waarom vrouwen nog altijd meer kansen moeten krijgen én nemen. Bovendien biedt ze tien praktische adviezen voor veranderingen die vrouwen en daarmee de hele wereld ingrijpend vooruithelpen.

Of je nou feminist bent, huisvrouw, carrièretijger, deeltijdmoeder of aanstormend talent: de tips voor (s)hevolution kunnen worden toegepast in directiekamers en aan onderhandelingstafels, maar ook op school, aan de keukentafel of op het werk. (S)hevolution is voor alle vrouwen die de wereld willen veranderen, en voor de mannen die hen daar graag een handje bij helpen. Voor recruiters, beleids- en opiniemakers (m/v) voor wie het argument ‘we willen ze wel, maar we kunnen ze niet vinden’ niet meer voldoet. Kortom: voor iedereen die gelooft in het vlindereffect van geleidelijke verandering.

Van den Hul baseerde haar inspirerende adviezen op honderden enquêtes en persoonlijke gesprekken, en op ervaringen uit haar eigen carrière. Ze interviewde bovendien tientallen bekende Nederlanders, en kreeg enkele gouden tips en verrassende inzichten van mensen als Jeroen Pauw, Arie Boomsma, Humberto Tan, oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo, stylist Bastiaan van Schaik, trendwatcher Farid Tabarki, voormalig BNN-presentatrice Zarayda Groenhart, oud-SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan, onderzoeker/schrijver Jeroen Smit en voormalig FNV-voorzitter Agnes Jongerius.

Verschenen bij Uitgeverij Atlas Contact: Shevolution. De eeuw van de vrouw | PAPERBACK | ISBN 978 90 450 2316 8 | 224 blz. | ca. € 18,95 | in de winkel vanaf 15 oktober 2013 | verschijnt ook als E-book

Nieuwsgierig geworden? Download hier een leesfragment in PDF.

ENGLISH

In October 2011, Kirsten van den Hul, UN Women’s Representative, addressed the General Assembly at the United Nations. She called for a Shevolution, a radical change in the way we deal with differences between men and women. Not because we have to, but because it works.

In preparation for her speech she organised the Shevolution Train Tour, where she met ordinary women on trains accross the country and asked them what needed to change for women. The result? A book, called (S)hevolution, the Century of Women, published by Atlas Contact in October 2013.

One Response to “(S)hevolution”

  1. aaliyah September 16, 2011 at 2:57 pm #

    Ik heb mij aangemeld, ik stap graag met je in de trein. Super tof idee.
    Leuk, heb er zin in. Liefs, Aaliyah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: